Actualitat ← Altres notícies

Actualitat general |

El Consorci coorganitza el III Col·loqui Soma&Psy

El passat 9 d'octubre, es va celebrar a Barcelona el III Col·loqui Internacional sobre integració de la Salut Mental i l'Atenció Somàtica (Soma&Psy), organitzat pel Consorci Hospitalari de Vic, la Fondation de Nant i el Parc Sanitari Sant Joan de Déu. 

La jornada va aplegar a experts de tots els àmbits del sector de la salut mental per debatre sobre la integració entre el sistema de salut i el dels serveis socials en l'abordatge integral de la salut mental.

Si l'any passat el Col·loqui havia tingut lloc a Vic i amb el CHV com a amfitrió, enguany es va desenvolupar a l'auditori de l'Hospital de dia Numància del Parc Sanitari Sant Joan de Déu. La jornada es va dividir en quatre sessions que van tractar sobre les necessitats de les persones amb trastorn mental, les polítiques integrades a Europa i les perspectives de futur, els models conceptuals d'integració de les tres entitats organitzadores i les claus de l'èxit de tres experiències de models integrats.

En el discurs d'obertura, el conseller de Salut, Boi Ruiz, va assenyalar que "és imprescindible abordar la salut mental de forma integrada i que cal afrontar-la com a qualsevol malaltia crònica i adaptar el model d'atenció a la realitat de cada lloc". Un discurs que també va poder escoltar en directe Pierre-René Glibert, director del Centre Psychiatrique Saint-Bernard (Bèlgica), institució que pròximament ingressarà com a quart membre de la xarxa Soma&Psy.

A continuació, podeu llegir un resum de les quatre sessions del Col·loqui:

> Més informació