Actualitat ← Altres notícies

Activitat residents |

La resident Daniella Nunes presenta un pòster a Amsterdam

El passat 11 d'abril, la resident de Medicina Interna del CHV, Daniella Nunes, va assistir a un congrés europeu a Amsterdam, on va presentar un pòster. Ara ens explica la seva experiència!

L'11 d'abril, vaig tenir l'oportunitat d'assistir al Congrés Europeu de Malalties Clínic-Microbiològiques (ECCMID), per presentar un pòster sota el títol "La endocarditis infecciosa en un hospital de la comunitat. Impacte d'un sistema de classificació de conjunt amb l'Hospital de referència".

Per explicar breument el tema de la presentació, puc dir que la endocarditis infecciosa és una entitat amb baixa incidència però amb alta taxa de mortalitat associada, la qual cosa requereix en algunes ocasions tractament quirúrgic (no disponible al nostre centre). Des de 2010, el nostre hospital treballa conjuntament amb l'Hospital Clínic en l'avaluació de tots els pacients amb diagnòstic d'endocarditis.

Des del meu punt de vista, aquest camp de treball de recerca és molt interessant, ja que mostra el tipus de treball realitzat en els últims 5 anys, durant els quals s'han obtingut resultats positius.

Participar en el ECCMID va ser una gran experiència, encara més podent presentar un pòster, i tenint l'oportunitat de conèixer i compartir experiències i coneixements amb diferents metges joves en formació, com jo.

Al meu entendre, les Malalties Infeccioses són un camp divers, amb actualitzacions constants, on les opcions de recerca són infinites. A més, aquest congrés va ser un esdeveniment enorme, amb una gran quantitat de presentacions interessants de tot el món.

Pel vessant personal, viatjar i conèixer a gent de diferents cultures i orígens és la meva passió. És per això que crec que anar a esdeveniments com aquest ens ajuda a nosaltres (els residents) a aprendre noves coses i a continuar amb el desenvolupament de les nostres habilitats personals i professionals.

Per descomptat, serà un plaer tornar el proper any amb nous projectes i, potser, amb una presentació oral.

Daniella Nunes, resident de Medicina Interna