Actualitat ← Altres notícies

Activitat residents |

16 residents completen la formació com a especialistes a Osona

L'Hospital Universitari de Vic ha acollit aquest migdia l'acte en reconeixement als metges i infermeres que finalitzen el seu període formatiu com a especialistes als centres del Consorci Hospitalari de Vic.

Després de passar entre 2 i 5 anys de formació, segons la seva especialitat, un total de 16 residents formats al Consorci Hospitalari de Vic finalitzen, al mes de maig, l'etapa docent per convertir-se en professionals en les seves respectives especialitats. Aquest dijous al migdia, s'ha celebrat a l'Hospital Universitari de Vic un acte per donar-los un merescut comiat i per reconèixer la tasca realitzada, tant per aquests residents, com pels seus tutors i les desenes de professionals que han participat en la seva formació.

En concret, finalitzen la seva formació un especialista de Medicina Interna, un de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (especialitats que requereixen 5 anys de formació), dos de Geriatria, una de Psiquiatria i una de Ginecologia i Obstetrícia (especialitats de 4 anys), així com dues infermeres llevadores (especialitat de 2 anys). Acaben també la residència cinc especialistes en Medicina Familiar i Comunitària (quatre de la Unitat Docent de la Catalunya Central i un d'ACEBA), que s'han format en col·laboració entre el CHV i els centres d'atenció primària de l'ICS a Manlleu i a Santa Eugènia de Berga, i l'EAP Vic Sud, a més de tres infermeres especialistes en Atenció Familiar i Comunitària, també en col·laboració amb la Unitat Docent de la Catalunya Central i ACEBA.

Durant l'acte, s'ha homenatjat un per un a cada resident, a qui els seus directors i tutors respectius han dedicat unes paraules sobre aquests anys d'aprenentatge que han passat al CHV: "allò que fa quatre anys vèieu molt lluny, avui és una fita aconseguida". Els han encoratjat a seguir omplint la motxilla de coneixements i experiències en aquesta nova etapa que comencen. "Estem contents d'haver-vos conegut, tractat, ensenyat i d'haver fet sortir l'especialista que cada un de vosaltres porta a dins", ha afegit la cap d'estudis, Maria Viñolas. Anna Ribera, que ha cursat l'especialitat de Geriatria, ha pronunciat un discurs en nom de tots els residents que acaben: "ens acomiadem contents i, alhora tristos, però molt orgullosos del lloc a on ens hem format".

El comiat d'avui no és un adéu per a tots igual, ja que alguns dels residents tenen la sort de poder-se quedar a treballar com a especialistes al CHV.